Nézzen be az
Emlékpontba
 
 
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK HÍREK HÓDMEZŐVÁSÁRHELY EMLÉKPONT KIÁLLÍTÁSOK PROGRAMOK TANÓRÁK MUNKATÁRSAINK KIADVÁNYAINK AZ EMLÉKPONT PÁLYÁZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Fizikai kísérletek webkamerával és hangkártyával

Az Emlékpont fizikai sorozatának záró előadásán Dr. Piláth Károly középiskolai tanár a modern technikát hívja segítségül a láthatatlan, infravörös fény megjelenítéséhez. Az Emlékpontba ellátogatók megtanulhatják, hogyan készíthető otthon infravörös webkamera. Az elkészült eszközzel infrafényben tekinthető meg környező világunk. Milyenek a tárgyak és az emberek hőkamerával? Hogyan mérhetünk hangkártyával sebességet, illetve az előadó bemutat egy számítógép vezérelt Rubens csövet, amivel a zene festhető alá gázlánggal.

Piláth Károly tanítási filozófiája, hogy a fizikaóra is egy showműsor, és a tanároknak ötletes és látványos kísérletekkel kell népszerűsíteniük a természettudomány e területét. Negyedszázada „bütyköli” a technikai berendezéseket, a Junoszty tévétől a modern számítógépekig, hogy így mutassa be a hagyományos fizikai kísérleteket. Munkásságáért először kapott Magyarországon Öveges-díjat, nemzetközi szinten a hagyományos tanmenet látványos kísérletekkel való ötvözéséért Ericsson-díjjal tüntették ki, illetve kísérleteit láthatta a közönség a Mindentudás Egyetemén is.


Tekintse meg a rendezvényünkön készült képeket!