Nézzen be az
Emlékpontba
 
 
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK HÍREK HÓDMEZŐVÁSÁRHELY EMLÉKPONT KIÁLLÍTÁSOK PROGRAMOK TANÓRÁK MUNKATÁRSAINK KIADVÁNYAINK AZ EMLÉKPONT PÁLYÁZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Az Emlékpont vonzásában


Vonzó kísérletekkel folytatódik az Emlékpont fizikai sorozata, melyben a mágnesek kapják a főszerepet Stellek Ernő, az Euromagnet mágnesgyár vezetőjének látványos, gyerekeknek szóló előadásában.„Milyen anyagból van a mágnes és mitől van fémvonzó hatása? Hogyan alakul ki a mágnesesség?” Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, akik ellátogatnak az Emlékpontba a mágnesekről szóló bemutatóra. Mágneses képek, az iránytűt megzavaró mágnesek, a hőmérséklet mágnesekre gyakorolt hatásával is megismerkedhetnek a résztvevők.


Vasreszelék elrendeződése mágneses mezőben


A mágnesek felhasználása rendkívül sokrétű: a középkorban a tájékozódásban, a hajózásban volt fontos szerepe, manapság viszont az emelőktől, a vasseprűn át a fémszétválasztókig felhasználják őket. A jelenséget az orvostudomány is hasznosítja pl. a mágneses rezonancia vizsgálat során vagy a mágneses övekben. A háztartásokban a konyhákban a legelterjedtebb, szinte nincs olyan lakás, ahol ne díszítené valamilyen hűtőmágnes a frizsidert.

Tekintse meg a rendezvényünkön készült képeket!