Nzzen be az
Emlkpontba
 
 
LTALNOS INFORMCIK HREK Aktulis Archvum HDMEZVSRHELY EMLKPONT KILLTSOK PROGRAMOK TANRK MUNKATRSAINK KIADVNYAINK AZ EMLKPONT PLYZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Rekordszm dikversenyz az Emlkpontban


Hdmezvsrhely nyolc ltalnos iskoljnak egy hjn szzharminc fels tagozatos tanulja nevezett az Emlkpont s a Klauzl Gbor ltalnos Iskola vrosi trtnelemversenyre. A dikok kedden mrtk ssze tudsukat a kzgyjtemnyben, az eredmnyhirdetsre egy ht mlva kerl sor.A tanulkat s a felkszt pedaggusokat kszntve Mikls Anik, az iskola igazgatja emlkeztetett: a tizenhat ves mltra visszatekint versenynek mr egy vtizede az Emlkpont ad otthont, amelynek trtnetben az idn nevez 129 tanul rszvteli rekordnak szmt, ami arra is kvetkeztetni enged, hogy a trtnelem, mint tantrgy is egyre npszerbb a fiatalok krben.


Balzs Jzsef, a hdmezvsrhelyi tankerlt igazgatja megnyitja a versenyt


– Hdmezvsrhely trtnetben mig l lenyomatokat hagytak a trtnelem esemnyei, akr a trk hbork, akr a kzelmlt kommunista diktatrja, amelyekre fontos, hogy emlkezzenek a dikok – hangslyozta megnyitjban Balzs Jzsef, a hdmezvsrhelyi tankerlt igazgatja, aki a megismertets eredmnyes eszkznek nevezte a tanulmnyi versenyt.


A tudsprbt vllal tanulk kt kategriban – 5-6. s 7-8. osztlyosok – tltttk ki a Klauzl Gbor ltalnos Iskola kt pedaggusa, Papp Enik s Baranyi Imre ltal sszelltott tesztlapot, amelyen az iskolai oktatsban megszerzett trtnelemtudsukrl adtak szmot, majd az Emlkpont kt trtnsze, Nagy Gyngyi s Zeman Ferenc vezetsvel a killthelyet vgigjrva adtak vlaszt a kzgyjtemny szakemberei ltal kidolgozott feladatlap krdseire.A verseny vgn a dikok tvettk a rszvtelt igazol emlklapot, az egy ht mlva esedkes eredmnyhirdetsen pedig a korcsoportonknt hat-hat legjobb eredmnyt elrt tanul vehet majd t trgyjutalmat.