Nzzen be az
Emlkpontba
 
 
LTALNOS INFORMCIK HREK Aktulis Archvum HDMEZVSRHELY EMLKPONT KILLTSOK PROGRAMOK TANRK MUNKATRSAINK KIADVNYAINK AZ EMLKPONT PLYZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Htfn nylik Dmtr Mihly fotkilltsa az Emlkpontban

Cstrtkn a sajt szmra mg rendezs alatt ll killtst mutatta be a hdmezvsrhelyi Emlkpont galrijban Dmtr Mihly fotmvsz. A Requiem egy tglagyrrt cm killts a vsrhelyi Kutasi ton egykor mkdtt tglagyr jelen llapott rgzti az alkot fotin, de a killtsnak rsze tbb olyan trgy, amely az egykor a Kovcs testvrek gyrban volt tallhat.


Vsrhely a tgla nlkl nem lenne semmi – jelentette ki Dmtr Mihly, hangslyozva, hogy a trkk ltal felgetett vros k s szikla hinyban getett tglbl plt jj, a vsrhelyi tglagyrak adtk az alapanyagot a Bethlen Gimnzium, a vroshza s a bankpalota plete mellett az rvzvdelmi kfal megvalstshoz.Az alkot a 2010-es fotszimpzium alkalmval kerlt kzel a tmhoz, s rezte meg, hogy ezzel a tmval, s klnsen a Kutasi ti tglagyrral „mg dolga lesz”. A terlet jelenlegi tulajdonosa, Maczelka Tibor rmmel vette a fotmvsz kezdemnyezst s segtette a kilencvenes vek elejig mkdtt gyr megrktst.


A killts falain mintegy negyvent fekete-fehr felvtel lthat, s mint azt Dmtr Mihly elmondta: br a kpkockkat sznesben is megnzte, a fekete-fehr kpek sokkal ersebben sugalljk azt a melanklit, amelyet az egykor volt vilg elmlsnak megjelentsvel igyekszik az alkot kifejezni.A trlatot a janur 30-n 18 rakor kezdd megnyitn Simon Ferenc, a Bethlen Gbor Reformtus Gimnzium tanra ajnlja a kznsg figyelmbe, kzremkdik Ajzelt Jzsef hegedmvsz s Golyk Anna, a Nmeth Lszl Gimnzium dikja.