Nzzen be az
Emlkpontba
 
 
LTALNOS INFORMCIK HREK Aktulis Archvum HDMEZVSRHELY EMLKPONT KILLTSOK PROGRAMOK TANRK MUNKATRSAINK KIADVNYAINK AZ EMLKPONT PLYZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Dikok ismerkedtek a munksrk vilgval

A nyri sznid eltti utols hten a hdmezvsrhelyi Emlkpont a helyi ltalnos- s kzpiskols dikjait vrta ingyenes trlatvezetssel. A programon hrom iskola t osztlynak tbb mint szz tanulja vett rszt.A Kdr-huszrok s prtkatonk. Munksrk Hdmezvsrhelyen, 1957–1989 cm idszaki killtson az Emlkpont kt trtnsze, Nagy Gyngyi s Zeman Ferenc kalauzolta a dikokat, megismertetve ket a munksrsg ltrejttnek trtnetvel s az 1956-os forradalmat kvet megtorlsokban val szerepvllalsval.A killts tablin vgigkvethettk a fiatalok az 1957. mrcius 17-n az akkori csongrdi megyeszkhely Hdmezvsrhelyen ltrehozott Sznt Kovcs Jnos Munksregysg trtnett a megalakulstl a zszlavat nnepsgen t a szervezet 1989-es feloszlatsig.


A trlat munksr egyenruhit nzve a dikok megismerhettk a tiszti s a gyakorl viseletet is, valamint a munksr egysg naplinak foti felvillantottk a prthatalomhoz h szervezet fegyveres gyakorlatainak s nnepsgeinek pillanatait is.A hdmezvsrhelyi Emlkpontban nyrig ltogathat idszaki killtst a tanv zr hetre szervezett program keretben a Hdmezvsrhelyi Integrlt Szakkpz Kzpont Gregus Mt s Etvs Jzsef Szakkpz Iskolinak tizenkettedikes s tizenharmadikos osztlyos tanuli, valamint a Varga Tams ltalnos Iskola nyolcadikos dikjai tekintettk meg.