Nézzen be az
Emlékpontba
 
 
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK HÍREK Aktuális Archívum HÓDMEZŐVÁSÁRHELY EMLÉKPONT KIÁLLÍTÁSOK PROGRAMOK TANÓRÁK MUNKATÁRSAINK KIADVÁNYAINK AZ EMLÉKPONT PÁLYÁZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

Az Emlékpontról a Felvidéken


A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter, aki az Emlékpont tevékenységét is bemutatta a felvidéki felsőoktatási intézmény hallgatóinak.A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem (Univerzita Jana Selyeho, Komarno) vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője.


A történész a közép-európai németek kitelepítése és a csehszlovák magyar lakosságcsere dél-alföldi története mellett előadást tartott az államszocializmus kori Hódmezővásárhely és Magyarország világát bemutató Emlékpontról is a felvidéki felsőoktatási intézmény történelem mester szakos hallgatóinak.


Miklós Péter találkozott a Selye János Egyetem Tanárképző Karának dékánhelyetteseivel, Nagy Melindával és Vajda Barnabással, valamint egyeztetett Szőköl Istvánnal, a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ igazgatójával. Az Emlékpont vezetője a felvidéki szakemberekkel a szakmai és tudományos együttműködés lehetőségeit vizsgálta.