Nézzen be az
Emlékpontba
 
 
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK HÍREK Aktuális Archívum HÓDMEZŐVÁSÁRHELY EMLÉKPONT KIÁLLÍTÁSOK PROGRAMOK TANÓRÁK MUNKATÁRSAINK KIADVÁNYAINK AZ EMLÉKPONT PÁLYÁZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

A szeretet arcai az Emlékpontban
Vásárhelyi születésű operatőr filmjét mutatták be

A hódmezővásárhelyi Emlékpont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi szervezetével közös rendezvényén mutatta be a Faces of love – A szeretet arcai című filmet. A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek – köztük a Csongrád megyei Bordányból származó Fábián Edit Mirjam – munkáját megörökítő film operatőre, a vásárhelyi származású Farkas Ferenc is jelen volt a vetítésen. Az alkotóval Árva László gimnáziumigazgató, a KÉSZ helyi elnöke beszélgetett.

Árva László, a KÉSZ hódmezővásárhelyi elnöke és Farkas Ferenc, a Faces of love című film operatőre


Farkas Ferenc a vásárhelyi Németh László Gimnáziumban végzett, majd teológiai tanulmányokat folytatott. A fényképezés és a filmkészítés gyermekkora óta érdekelte, s a Gödöllőn működő Shoeshine csapatával megismerkedve választotta végül az operatőri munkát. Mint elmondta, önszorgalomból foglalkozott a képrögzítéssel és tanulja nap mint nap, de fontos számára, hogy a fiatal csapatban hiteles és valós krisztusi életképeket mutathat be.– Egyéves munka eredménye a film – mondta el az operatőr, ennyi idő telt el ugyanis a Fülöp-szigeteken működő nővértől érkezett meghívás és a film bemutatója között. A szervezés mellett a forgatás anyagi alapjait is meg kellett teremtenie pályázatokból és adományokból a Shoeshine filmes csapatának, majd a két és fél hét forgatást háromhónapos utómunka zárta.


A Manilában két évtizede szolgáló Mária Misszionáriusai nővérközösség, az ACAY (Association Compassion Asian Youth) Misszió keretében a nehéz sorsú fiataloknak szellemi és anyagi értelemben segítenek teljes életet élni. A szélsőséges képletet mutató helyi társadalomban megtalálhatóak a dúsgazdagok felhőkarcolói és a nincstelenek bádogviskói, s a nővérek a bűnözés és az áldozattá válás világába sodródott fiataloknak igyekeznek alternatívát nyújtani.A film bemutatta, hogy az egyébként is nehézsorsú filippínók életét tovább rontotta a térségben néhány éve mintegy háromszáz kilométeres sebességgel támadó hurrikán. A szigetvilág fiataljainak nyújtanak segítséget a nővérek, akik kivívták az ott élők bizalmát.


A filmet június elején a szegedi Belvárosi Mozi is műsorra tűzi, de – mint Farkas Ferenc elmondta – már készül az angol nyelvű változat, hogy a világ más országaiban és nemzetközi filmfesztiválokon is bemutathassák A szeretet arcait.