Nzzen be az
Emlkpontba
 
 
LTALNOS INFORMCIK HREK Aktulis Archvum HDMEZVSRHELY EMLKPONT KILLTSOK PROGRAMOK TANRK MUNKATRSAINK KIADVNYAINK AZ EMLKPONT PLYZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

A So ldozatainak emlkre
Interaktv projekttel emlkeztek a holokauszt ldozataira Hdmezvsrhelyen

A holokauszt ldozatainak nemzetkzi emlknapjn, az auschwitz-birkenaui koncentrcis tbor felszabadtsnak 72. vforduljn nyolcadikos ltalnos iskolsok szmra szervezett interaktv ismeretbvt vetlkedvel emlkezett a hdmezvsrhelyi Magyar Tragdia 1944 killthelyen az Emlkpont.


A Liszt Ferenc nek-zenei ltalnos Iskola s a Szent Istvn ltalnos Iskola nyolcadikos dikjai az Emlkpont trtnszei ltal sszelltott feladatlap krdseit vlaszoltk meg a killthely s a zsinagga kpei, trgyai s feliratai alapjn. A krdsekre adand helyes vlaszok kztt szerepeltek a zsid hagyomny trgyai, a holokauszt esemnyei, illetve azok a szemlyek, akik igyekeztek a nci ldzs ell menteni zsid polgrtrsaikat.A feladatokat a legjobb eredmnnyel a Liszt Ferenc nek-Zenei ltalnos Iskola Szappanos Jnos, Remnyi Rajmund, Kulin Mikls s Sznt Alex sszellts csapata oldotta meg, akik a vsrhelyi zsinagga trtnett bemutat ktetet kaptk jutalomknt.


A dleltti program vgn a vsrhelyi dikok a Magyar Tragdia 1944 killthely – az egykori zsid iskola – pletnek prknyra elhelyeztk a So ldozatainak emlkre gyjtott mcseseiket.


Az esemnyrl az MTVA Hradjban tudstott: