Nzzen be az
Emlkpontba
 
 
LTALNOS INFORMCIK HREK Aktulis Archvum HDMEZVSRHELY EMLKPONT KILLTSOK PROGRAMOK TANRK MUNKATRSAINK KIADVNYAINK AZ EMLKPONT PLYZATAI
Tanulmány a hódmezővásárhelyi munkásőrségről
EMLÉKPONT
f
Médiapartnerünk
Párhuzamos kémhistóriák - avagy út Vásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig
www.szigoruantitkos.hu
Tanulmány az állambiztonsági szervek hódmezővásárhelyi működéséről
EMLÉKPONT
Andrássy u. 34
Hódmezővásárhely 6800
email: emlekpont@emlekpont.hu
Tel: 06 62 530 940


Fejlesztette: CENTER.HU Kft.

Magyar English Deutsch
 

A Bib Istvn Szakkollgium hallgati jrtak az Emlkpontban


A budapesti Bib Istvn Szakkollgium hallgatinak egy csoportja kereste fel szerdn a hdmezvsrhelyi Emlkpontot. A szakkollgium hallgati az Etvs Lornd Tudomnyegyetem llam- s Jogtudomnyi karnak jogsz s politolgia szakos hallgati lehetnek, s a szakkollgium az elmlyltebb kutatmunka lehetsgt biztostja tagjainak kurzusain.A tizenngy fs csoport - amelyben a kollgium tagjai mellett ms egyetemistk is helyt kaptak - Dr. Franczel Richrdnak, a Bib Istvn Szakkollgium oktatjnak vezetsvel rkezett Hdmezvsrhelyre a Magyarorszg alkotmnyos intzmnyei cm szakkollgiumi kurzus keretben. A csoportot elbb Lzr Jnos, a Miniszterelnksget vezet miniszter, Hdmezvsrhely orszggylsi kpviselje fogadta a vsrhelyi vroshzn, majd az Emlkpontban tettek ltogatst a szakkollgistk. Ennek sorn Mikls Pter trtnsz, az kzgyjtemny vezetje vezette vgig a hallgatkat az Emlkpont lland killtsn, valamint a munksrsg hdmezvsrhelyi trtnett bemutat idszaki trlatn.
A trlatvezetst kveten a hallgatkat vezet Dr. Franczel Richrd fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Emlkpontban tett ltogats tgtotta a hallgatk ltkrt, hiszen megismerhettk, hogy nemcsak orszgos, de helyi szinten is milyen slyos kvetkezmnyekkel jrt az llamszocialista rendszer tbb vtizedig tart erszakos fenntartsa.